De Geheimtaal van Kleuren Inna Segal

Koppenhol
9789085081722
9789085081722
    Verzending: ma-za voor 17.00 uur besteld is dezelfde dag verstuurd
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer info

De Geheimtaal van Kleuren Inna Segal.

Deze set De Geheimtaal van Kleuren kaarten is speciaal gemaakt om je een groter begrip van de verschillende kwaliteiten van iedere kleur te geven, en je zult ontdekken hoe je kunt beginnen om die helende kracht van kleur in je leven aan te wenden, om je beter te voelen, creatiever, speels, spontaan, vredig en energiek.

whatsapp onsVraag over dit artikel? Whatsapp ons.

Kleuren kunnen helend werken op je gezondheid, bij geestelijke spanningen en emotionele ontreddering. Veel zakelijke ondernemingen en organisaties waar ook ter wereld hebben gekozen voor speciale kleuren vanwege hun eigenschappen en het effect dat ze hebben op de mens. Veel ziekenhuizen verven de muren in kleuren waarvan bekend is dat deze een kalmerende en ontspannende invloed op de patiënten hebben. We worden omgeven door kleuren en ze zijn echt van invloed op onze ervaringen.

De mens gebruikt al duizenden jaren kleuren om te helen, voor amusement, om schoonheid te creëren en om zich stralender en levendiger te voelen. Overal om ons heen is kleur – in de natuur, in onze huizen, in onze binnenkamers en in ons voedsel.

Kun je je een wereld zonder kleur voorstellen? Saai, grijs en depressie zijn de woorden die in gedachten opkomen. Ik herinner me dat ik een workshop gaf in Europa waarin ik over de kracht van kleur(en) sprak. Er kwam een man naar me toe en hij zei, dat hij niet kon zien hoe kleuren je konden helpen om je leven te verbeteren, of sterker, vrijmoediger, creatiever en vreugdevoller te worden.
Ik vroeg hem in gedachten uit eten te gaan in een restaurant met een rood interieur en daarna voor de koffie naar een café met een grijs interieur. Terwijl hij zich dit voorstelde, vroeg ik hem of hij zich in het restaurant hetzelfde zou voelen als in het café.
Hij antwoordde: ‘Anders natuurlijk. In het restaurant zou ik me sensueler voelen, bezield en gepassioneerd. In het café zou ik me rustiger voelen, meer beschouwend, zelfs een beetje saai en vermoeid.’
Hoe verbazingwekkend dat alleen maar het denken over, en het voorstellen van eten op twee verschillende plaatsen zo’n verschil in ervaring teweeg kan brengen.
Kleuren kunnen worden gebruikt om je op veel manieren te helpen helen, zoals visualiseren, de kleren en schoenen die je draagt, het voedsel en drinken wat je gebruikt, inrichting van je huis, beddengoed, tijd die je in de natuur doorbrengt, planten en bloemen die je hebt, het gebruik van (edel)stenen, essentiële oliën, badzouten, lampen die een bepaald licht uitstralen, het aansteken van kaarsen, het dragen van kleurige juwelen, schilderwerk, tekenwerk, het gebruik van make-up, het verven van je haar en het drinken van water uit gekleurde glazen.